Het jaar begint heel goed voor de dames Daniëlle Vis en Shirley van Binsbergen. Afgelopen weekend speelden zij samen het Eurogate Toernooi in de C/D Klasse. Een dubbel toernooi waarbij je in de halve finale en de finale, in bakerformat speelt.

Zaterdag de voorronde gespeeld en die liep voor hun eigen gevoel gewoon gemiddeld, allebei haalde ze hun gemiddelde, echter met de handicap erbij stonden ze op een 4e plek. Met nog een aantal voorronde te gaan, was het afwachten. Al vrij snel was duidelijk dat ze de halve finale mochten gaan spelen en gingen daar als 9e in.

In de halve finale nam je de helft van de pinfall mee uit de vooronde en moest je 3 bakerformat games gooien. De dames kregen na een game van 156 vleugels en produceerde twee prachtige games van 203 en  217. Daarmee sprongen ze van plek 9 naar plek 3.

In de finale moesten er nog eens 5 games bakerformat worden gegooid. De achterstand op de nummer 1 was maar 40 pins dus dat was zeker te doen. Direct begonnen ze goed te bowlen en gooide twee games van in de 180 daarna even wat minder een game van 129. De achterban van het Westerpark rekende heftig mee en na 3 games finale stonden 4 teams op nagenoeg dezelfde score. Super spannend.

Echter leek het wel of de dames er niks van merkte en gooide vol enthousiasme door, de ene strike naar de anders strike kwam op het scherm. Hoppa een game van 211 op het scherm, meteen een voorsprong van 30 pins op de nummer twee. Nog een lekkere game en de titel was binnen.

Beginnen met een turkey een spare weer twee strikes. Wij (romy en Dave) stonden erachter al te dansen want dit werd een super game. Resultaat een game van 232 bizarrrrrr! De dames winnen het toernooi. Mochten op het hoogste podium plaats nemen. Echt heel goed gedaan. Dreamteam!

Tijdens het toernooi deden er ook 3 teams mee van het Westerpark in de A/B klasse te weten Vincent & Michael / Bianca & Jeffrey en Nico & Dave. Ook zij haalden allemaal de halve finale. Nico & Dave en Bianca & Jeffrey wisten de  finale niet te bereiken maar Vincent & Michael mochten ook de finale spelen. Helaas liep het daar net wat minder. Maar zeker goed gedaan.

Thiemo en Romy waren er het hele weekend bij en hebben ons enorm goed aangemoedigd. Sinds kort hebben zij een bowlingbal en zijn geregeld op de baan te vinden om te trainen. Veel oefenen en dan gaan ze zeker ook een keer een mooie prijs winnen. Ze mochten voor de foto alvast even wennen aan het podium 😉 Zie ze eens apetrots staan.

Iedereen van harte gefeliciteerd.

Op naar het volgende toernooi!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *