Dinsdag 3 april, vlak na de pasen, spelen wij altijd het voorjaarstoernooi! Elke 9 is ook een strike en ook nog eens met handicap. Dus de maximale scoren wordt meerdere keren gegooid.

Dit keer een opkomst van ruim 50 spelers.

Na 3 games voorronden gingen er 36 door naar de volgende ronde. Een ronde waarin je met 3 man op een baan staat en er maar 1 doorgaat. Maximale score is 300 (ook al heb je met handicap meer) en mochten er meer zijn die het gooien op een baan, dan tellen de meeste rode strikes, oftewel de keren dat je 9 gooit. Heel grappig om te zien dat spelers dan ineens heel blij zijn als de 10-pin blijft staan.

Deze editie mochten er ook mensen meedoen die niet lid zijn of vroeger lid zijn geweest om kennis te maken met de sport.

Ronde 2 waren er nog 12 spelers die 1 tegen 1 gooiden waardoor we op 6 spelers kwamen. Toen nog een ronde om de finale te bepalen. De Finale bestond dit jaar uit Stefan Pronk / Marc Pronk en Jeffrey van Enkhuijzen.

De laatste game ging bepalen wie de winnaar zou gaan worden en ik kan je zeggen dat het een spannende strijd was. Tot in de allerlaatste frame bleef het spannend. Stefan stond 5 pins voor op Marc en Marc weer 5 pins op Jeffrey.

Jeffrey strikten hem uit en was dus afhankelijk wat Stefan en Marc deden. Stefan produceerde ook 2 strikes en was met een 6 in zijn laatste bal zeker van de winst. Een strike. Dus de winnaar was bekend.

Marc moest nog gooien en kon door 3 strikes te gooie 2e worden. Hellaas lukte dat niet en werd hij dus derde.

1 Stefan Pronk
2 Jeffrey van Enkhuijzen
3 Marc Pronk

Wederom mooie prijzen te winnen en alledrie hadden ze de prijs die ze graag wilden. Een bal voor Stefan een Tas voor Jeff en nieuwe schoenen voor Marc.

Een zeer geslaagde avond. Iedereen succes met de strijd om de prijzen in de verschillende leagues.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *