Het was even stil rondom de nieuwsberichten  maar er is uiteraard gebowld en ook dit weer zeer goed door een aantal van het Westerpark.

Jeroen Bosch

Vorig weekend (19 jan) stond het 33e Jeroen Bosch toernooi op het programma. Het toernooi werd gespeeld in 3 verschillende klasses, gebasseerd op de handicap. De Westerparkers waren actief in:

Masterklasse : Niels / Mandy / Dennis / Vincent  Alleen Niels wist in deze klasse de halve finale te halen met een gemiddelde van 227 scratch, helaas was de halve finale niet genoeg om de finale te bereiken maar een zeer mooi resultaat.

1e Klasse : Michael was daarin alleen actief en wist de finale niet te bereiken

2e Klasse: Bill / Angelique en Danielle. In deze klasse werd er geen halve finale gespeeld maar was de top 8 meteen door naar de finale. Bill wist dit te bereiken met een gemiddelde van 183. In de finale kon hij niet helemaal een vuist maken en is geëindigd op een hele mooie 7e plek.

Scores Jeroen Bosch

Leiderdorps Open

Afgelopen weekend (25 jan) werd er iets dichter bij huis gestreden, tijdens het 31e Leiderdorps Dubbel Handicap Toernooi. Een grote groep van het Westerpark deed mee aan dit gezellige toernooi. Het toernooi gaf ook kans aan de Jeugd die zich mochten meten met de volwassenen. De spelers van Leiderdorp mochten zaterdagmiddag meespelen in het toernooi. Nou hebben wij 2 van deze toppers op onze vereniging en die spelen de jeugd in Leiderdorp. Thiemo en Romy deden dus voor het eerst mee in een toernooi en dan ook nog eens tegen de volwassenen. Uiteraard was het heel spannend maar wat hebben ze het goed gedaan.

Volledig in Stijl stonden ze aan de start met een super mooi zelf ontworpen shirt. Met een gezamenlijk gemiddelde van 158.10 eindigde ze op een 90e plaats. Thiemo gooide 175 gemiddeld met handicap en Romy 152.6.

Ze kregen een mooie prijs voor de deelname, ik denk dat papa en mama zich al zorgen gaan maken, want deze twee komen eraan 😉

Ook hier werd er in verschillende klasses gespeeld. Met een super resultaat.

De scores waren, zoals elk, jaar weer heel erg hoog dus een plekje bemachtigen in de finale is al uniek, maar deze toppers deden het nog veel beter dan alleen Finale.

Dubbels

Het toernooi speel je als dubbel en voor het gezamenlijk gemiddelde krijg je handicap. 16 teams behalen de finale  en moeten dan nog eens 4 games gooien om zo over een Totaal van 9 games te bepalen wie er met de prijzen vandoor gaan.

2 van onze teams behaalde de finale te weten Fedor en Michael, als 3e, met een gemiddelde van 229 en Bill en Angelique , als 4e, met 228.3 gemiddeld. In de finale wisten Michael en Fedor hun plek te behouden en eindigden dan ook op een prachtige 3e plek met 222. gemiddeld. Bij Angelique en Bill liep het iets minder en moesten genoegen nemen met een 11e plek. Maar beide echt super goed gedaan.

Singles

Ook was er een single finale voor zowel de dames als de heren.

Bij de heren wist alleen Fedor de finale te bereiken en wel als 2e met een gemiddeld van 240. In de finale gooide Fedor helemaal niet slecht maar er vlogen een paar andere met scores die niet normaal waren, dus Fedor zakte naar een 4e plek. Uiteraard een perfecte prestatie.

Nou we kunnen wel concluderen dat de dames even de heren hebben laten zien hoe het moet. Van de 6 finalisten bij de dames zaten er gewoon 3 van ons in te weten Angelique als 1e (239 gem) / Danielle als 2e (232 gem) en Shirley als 5e (218 gem). In de finale moesten ze dan ook tegen elkaar gaan strijden. Wat zou het vet zijn als we een volledig podium kunnen bezetten.

Allemaal stonden ze weer goed te bowlen de ene spare na de ander gevolgd door een paar mooie strikes.

Na een hele dubbel finale wachten kwam dan eindelijk de verlossing.

Angelique wint het toernooi en Danielle wordt 2e, Shirley weet een plaats te winnen en eindigt op een 4e plek.

Wat een toppers zijn jullie zeg. Gefeliciteerd!