Een week vol bowlen achter de rug en de prijzen zijn verdeeld. De kampioenen per klasse en de All Evenst zijn bekend. Op vekle vlakken was het zeer spannen en in meerdere klasses werd het pas in de laatste game beslist.

Onze Kampioenen:

All Events: Mandy Van de Louw (200,87 gem) en  Jeroen van Geel (226,87 gem)
De twee All Events kampioenen mogen voor het Westerpark gaan deelnemen aan de Dag Der Kampioenen van de NBF. Het was zowel bij de dames als bij de heren super spannend. Bij de dames begon Mandy met een behoorlijk voorsprong (88 pins)maar zag deze voorsprong langzaam minder worden. Na twee games finale had Bianca er 64 ingehaald. In de 3e game herpakte Mandy zich en liep weer 26 pins uit naar 50 pins. In de laatste twee games gooide de dames nagenoeg gelijk en Mandy ging er met de Titel vandoor.

Bij de heren zat de Top 4 vooraf behoorlijk dicht bij elkaar, het verschil tusssen nr 1 en 4 was 64 pins. De strijd was dan ook vol aanwezig en de mannen bovenin gingen goed van start. Tot de laatste game bleven ze in de race voor de titel. In de laatste game ging het erom hangen wie zou de titel gaan pakken.  Tijdens de game zagen Alex en Xander de titel aan hun neus voorbij gaan en alleen Edwin en Jeroen maakten nog kans. Edwin was iets eerder klaar en had een totaal score van 3.393 (226,20 gem). Jeroen moest in 10e beurt minimaal 2 strikes gooien om te winnen. Een gelijkspel was ook nog een optie. Jeroen bleef heel rustig en produceerde 3 strikes en won daarmee op 10 pins van Edwin.

Dames C/D: Katja de Vries (169,78 gem)
Bij deze dames lag het ook heel dicht bij elkaar het verschil tussen nr 1 en 4 was maar 32 pins en iedereen had dus kans op de titel. Tijdens de finale ging het uiteindelijk om twee dames. Joelle begon super met een dikke 212 game en sprong direct naar plaats 1.  Helaas was game 2 wat minder waardoor Katja weer de 1e plek overnam. De laatste game zou beslissend zijn en beide gooide een mooie game Katja 194 en Joelle 186. Katja ging er met de eerste plek vandoor.

Dames A/B: Mandy van de Louw (194,33 gem)

Heren D: Djordy Schenkeveld (182,56 gem)
Bij deze heren was het verschil wat groter Djordy had namelijk een super serie gegooid van 190,17 gem in de voorronde waarmee hij ruim 78 pins voorsporng had op de nummer twee Joop. Ondanks de super start van Joop in de finale 194 was de voorsporng te groot en is Djordy terecht winnaar geworden met een totaal gemiddelde van 182,56.

Heren C: Remko Groenendijk (195,22 gem)
De grootste klassen van het evenement was wel de C klasse Heren. 18 Bowlers gingen strijden voor het podium. Maarliefst 9 speler zouden een finale gaan gooien over 3 games. Wim de Vries nam meteen de leiding met een gigantische score van 205 gemiddeld. De rest van de week kon daar niemand aan tippen. Al kwamen er wel een aantal mannen heel dichtbij. De top 3 lag maar 48 pins uit elkaar dus ook hier werd het lekker spannend.

Remko nam na de eerste game meteen de leiding met 8 pins voorsprong op Wim. Na game twee kwam ook Martin schouten dichter bij en stond Remko op 1595 Wim op 1574 en Martin op 1569. Remko was als eerste klaar en had 1757. Wim en Martin waren aan het vechten en noteerde beide een 181 game. Hierdoor bleef Wim Martin voor maar kwam 2 pins te kort om Remko in te halen. Het verschil tussen nummer 1 en 3 is dan ook maar 7 pins. Remko pakte de titel.

Heren B: Leo Driessen (198,22 gem)
Bij deze heren deed Michael Beute niet mee aan de finale ivm een vakantie. Waardoor deze plek verviel en werd opgevult door de nummer 4.  Verschil tussen plek 1 en 3 was maar 30 pins dus ook hier deed iedereen mee op de titel.  Na game 1 pakte Eelco meteen de leiding af van Leo. Game 2 deed Eelco er nog een schepje bovenop en ondanks de 202 van Leo wist Eelco de voorspong te vergroten door een mooie 223 naar 35 pins. De laatste game zou bepalend zijn.  Eelco had moeite en Leo produceerde de ene strike naar de ander en gooide een prachtige game van 265 waarmee hij de 1e plek veroverde.

Heren A: Alex de Vries (236,33 gem)
Ook was het bij de Heren A super spannend. Tussen nummer 1 en 4 zat maar 26 pins verschil. Ondanks dat Dave op 5 pins naderde van Alex na de eerste game wist Alex de titel naar zich toe te trekken met een mooi serie van 730 in de finale en een totaal gemiddelde van 236,33. Tweede werd Xander op 3 pins voor Dave.

Dubbels: Xander van Mazijk en Alex de Vries (228,63 gem)

Eindstand en Foto’s

Dit jaar hebben we voor het eerst een scores systeem waarbij elke game meteen op de site komt te staan en dat de mensen er naar kijken is wel een zekerheidje. We hebben in deze week van de voorronde namelijk 571 bezichtigingen gehad. Met als piek de woensdagavond namelijk 188 bezichtigingen.

Als bestuur natuurlijk heel leuk om te zien dat iedereen zo geinteresseerd is.

Tot Zondag