Elk jaar rond de jaarwisseling spelen een aantal spelers van het Westerpark in het altijd gezellige Emmen. Het B toernooi Lucky Seven. Ook dit jaar weer met succes. Een huisje geboekt in Gramsbergen en heerlijk een heel weekend weg.

Van de drie mannen die mee deden te weten: Michael Beute / Dave Wouters en Xander van Mazijk haalden er twee de finale  Xander door een prachtige serie van 1581 (225 gem) en Dave door zijn high game in game 7 een 237 (niet zo hoog maar wel voldoende 😉

Dave moest zondag om 9:30 gaan beginnen aan 4 games. Van de 20 spelers moest hij de top 10 halen om een rondje door te gaan. Dit lukte hem en mocht direct weer 4 games gaan spelen om weer van 20 spelers de top 10 te halen. Helaas lukte dat net niet en was na 8 games finale het toernooi afgelopen voor Dave.

Xander had een top 10 positie na de voorronde en hoefte pas in ronde 3 (15:30 uur) in te stappen in de finale dag. Wederom 20 spelers die 4 games gingen gooien en hij moest de Top 8 halen om zo de laatste Round Robin te gaan spelen.

Na 3 games zag het er perfect uit voor Xander de scores waren heel hoog en Xander deed mee met de top 6. Echter lagen de scores zo dicht bij elkaar dat het op de laatste game ging afhangen wie de Top 8 zou gaan halen. De hele game liep aardig en zag er goed uit. Sparen zou voldoende moeten zijn.
In frame 9 gooit xander 4 de bal hapte dwars door de pins heen. Oei dat is balen, maar met een spare in 10 of strike zou het voldoende moeten zijn. Xander dacht daar anders over en gooit in frame 9 even een spare! Hierdoor behaalde hij de top 8 en ging als 8e door.

Een korte pauze en op naar de Round Robin alle scores weer op 0 en tegen elke tegenstander een game., Win je de game 20 pins extra en voor een game boven de 200 nog eens 5 pins extra en boven 250 10 pins extra. Oftewel winnen  met een 250 game levert 30 pins extra op.

Het begon wat moeizaam een 178 en een verloren game. Daarna wist Xander 5 games te winnen met games van 205 /245/192/251/233. Voor de laatste game stond Xander op een 2e plek vlak achter Yorick van Deutekom en de laatste game moesten ze ook tegen elkaar. Dus wie de game zou winnen pakte  de titel. Klein puntje van aandacht was wel de nummer 3 en 4 die stonden zo dichtbij dat Xander’s game ook nog eens niet te laag moest zijn anders kon de nummer 3 nog de titel pakken.

De druk stond er dus volledig op. Opdracht een hoge game gooien en winnen!

Baan 9-10 en daarvan wisten we dat deze iets droger zou zijn als de baan waar hij daarvoor speelde. Begin was lastig een aantal negens. In frame 5 een balwissel gedaan en ook nog eens 5 latten naar binnen gaan staan. Alles of niks. Dit was de sleutel Xander produceerde de ene strike naar de andere strike en maakte de game helemaal af. De laatste frame was niet meer nodig Xander won het toernooi!!!!!

In de laatste frame verzamelde iedereen zich achter Xander, ook Xander wist dat hij er al was. De laatste ballen waren prachtige strikes en bezorgte iedereen kippenvel. Xander schoot helemaal vol van blijdschap en dat is prachtig om te zien. Een overwinning waar je apetrots op kan zijn. Een prachtige start voor het nieuwe jaar.

Gefeliciteerd!