Na 3 dagen voorronde was het zaterdag 11 februari tijd voor de finales. In elke klasse gingen er mensen door naar de klasse finale.

Heren C

Als eerste waren de Heren C aan de beurt. 12 finalisten mochten 3 games toevoegen aan hun 6 games voorronde om te bepalen wie er in de prijzen zou vallen.

Eelco vloog uit de startblokken met een rijtje strikes en noteerde meteen een dikke 228 game. Hierdoor sporng hij meteen naar plek 1 van het klassement. De tweede game nog een schepje er bovenop 233. Zijn voorsprong was hierdoor zo groot dat hij ondanks de 164 met ruim 130 pins heeft gewonnen.

Marco die als eerste de finale in ging kom het wat minder goed vinden maar wist nipt met 13 pins voor te blijven op Nico waar door Marco 2e was en Nico 3e.

Dames CD

Bij deze dames ging Shirley als eerste de finale in met 180 gemiddeld. Gevolgd door Katja en Sandra. In de finale kwam Katja steeds iets dichter bij shirley. Pas in de laatste beurt werd de winst gepakt door Katja met een solide spare. Met 8 pins voorsprong op shirley gevold door Sandra .

Dames AB

Bianca , Mandy en Cheska de drie vriendinnen stonden in de finale. Bianca had een ruime voorsprong op Mandy gevold door Cheska. De enige die een goed shot kon vinden was Mandy en met games van 238/258 en 181 werd zijn dan ook 1e met een gemiddelde van 221,11 Gevolgd door Bianca en Cheska.

Heren D

Ook in deze klasse deden er 3 mee in de finale. Henk met een kleine voorsprong op Nico gevolgd door Ruben. Henk wist meteen de voorsprong dermate te vergroten met een game van 200 dat het wel er moeilijk werd voor de andere mannen. De volgorde bleef dan ook ongewijzigd en met 114 pins voorsporng won Henk de klasse gevold door Nico en daarna Ruben.

Heren B

Deze klasse zat na de voorronde het dichts bij elkaar. Michael als 4e met 1154 en Leo 1e met 1190. Dus alles was mogelijk. Diegene met het beste shot zou gaan winnen.

Daniel wist meteen in de eerste game een voorsprong te pakken door een mooie game van 222. De andere heren bleven onder de 200. Ook de tweede game deed Daniel hetzelfde en weer een 222. Nogmaals kwamen de andere heren niet boven de 200. In de laatste game kwam Leo vol op stoom en produceerde de prachtige game van 245. Op 3 pins na ging hij Daniel niet voorbij.

1e Daniel 1827
2e Leo 1824
3e Wim 1704

Heren A

Ook in deze klasse zat er tussen de nummer 1 en 2 maar ene paar pins (8) voordat de finale begon. Door een hele mooie 2e game van Jeroen wist hij de titel naar zich toe te trekken. Gevolgd door Vincent en Dave.

Na deze strijdt per klasse was het tijd op te gaan strijden voor de titel Clubkampioen 2016 -2017. De banen werden opnieuw geolied en de 8 heren en 4 dames maakte zich op voor de finale. 6 games moesten er gegooid worden en deze werden toegevoegd aan de 6 voorronde games.

Dames All Events

De condities waren erg zwaar, door de veranderende temperatuur de afgelopen dagen, en al snel werd duidelijk dat de scores moeilijker te gooien waren dan in de voorronde. Het ging om concentratie en de juiste keuzes maken. Maar vooral ook goed bowlen, het afdwingen.

De enige die en mooie serie kon neerzetten was Mandy met 1292 en een totaal gemiddelde van 217,25 werd zijn dan ook dik eerste en prolongeerde haar titel.

Tweede werd Binaca met een gemiddelde van 203,42 en 3e Cheska met 200,83.

Rianne gooide in game 5 nog een hele mooie game van 286!

Heren All Events

Bij de heren was het een heel ander verhaal. Elke game kwam de top 4 dichter bij elkaar en was alles mogelijk. De ene game stond de een bovenaan en de andere game de ander. Een hele spannende finale die ook in de laatste frame werd bepaald.

Vincent was al klaar met zijn game en had een totaal score van 2600. Jeroen was hem voorgebleven met een score van 2623. Dave en Nico stonden op baan 5-6 en moesten nog een frame gooien.

Dave had de mogelijkheid om met 3 strikes in frame 10 de eerste plek te pakken. Deed hij dat niet dan kon Nico hem nog inhalen waardoor hij 4e zou worden. Dave gooide een slechte bal en resulteerde in een split. Hierdoor was Jeroen voor de derde keer op rij Kampioen.

Nico wist geen 3 strikes te gooien dus de eindstand werd

1e Jeroen met 2623
2e Vincent  met 2600
3e Dave met 2591
4e Nico met 2586

De clubkampioenen waren dus net als vorig jaar Jeroen van Geel en Mandy van de Louw.

In het dubbel klassement hadden we ook iets unieks na 6 games voorronde stonden de nummer 1 en 2 precies gelijk. Om te bepalen wie er 1e werd hebben we na de finale 1 game bakerformat gegooid.

Jeroen en Nico waren te sterk voor de dames Mandy en Bianca en pakte de titel bij de dubbels.

 

Namens het hele bestuur iedereen van harte gefeliciteerd. Wij hebben er weer van genoten en kijken nu al weer uit naar volgend jaar.

Speciale dank naar de baanmonteurs die alles op orde hadden en de geweldige livestream waar veel reacties op zijn gekomen.