Afgelopen weekend stond in het teken van het NK. Alle klasses kwamen in actie en natuurlijk ook weer veel Westerparkers en met succes! Tijdens het Nk worden er zeer uitdagende patronen neergelegd waarbij elk foutje afgestraft wordt. De scores zijn dan ook lager dan normaal en een 200 game is een uitstekende prestatie.

In Amsterdam Knijn werden de B/C/D klasses gespeeld, namens het Westerpark speelden daar:

Klasse B
Michael Beute (178 gem) 22e geeindigd en Daniel Spee (173 gem)  29e samen een 15e plek bij de Dubbels.

Klasse C
Bill Obispo (166 gem) 27e geeindigd en Angelique Obispo (134 gem) 10e geeindigd.

——————————-

In scheveningen werd het NK A gespeeld. Hierbij  kwamen de meesten spelers in actie.

Dames

Bianca Wiekeraad (183 gem) 11e
Mandy van de Louw (181 gem) 13e
Cheska Tomas (179 gem) 16e

Met de dubbel kwamen de dames, Bianca en Mandy , tot een mooie 6e plek.

Heren

Nico Thienpondt (211 gem) 1e
Xander van Mazijk (203 gem) 2e
Dave Wouters (183 gem ) 37e
Edwin van Aarle (181 gem) 42e

Bij de dubbels Edwin en Nico op een 4e plek en Dave en Xander op een 6e plek.

Nico en Edwin behaalde hiermee de finale en moesten daarin spelen tegen Johhny Spil en Jeffrey van de Wakker helaas wisten ze deze game niet te winnen en ijn gedeeld 3e geworden.

Singles

Nico en Xander kwamen in actie in de finale en plaatste zich door de voorronde meteen in de Top 8 en moesten rond het middaguur gaan vechten voor de titel. Met een serie van Nico van  1018 (203 gem) en Xander 992 (198 gem) plaatsten ze zich door als 1e en 2e door te gaan naar de Top 4.

In de halve finale moest Nico tegen Michael Kok en Xander tegen Mark Jacobs. Nico verloor en Xander won van, waardoor Xander zich plaatste voor de Finale.

Twee games moesten er gewonnen worden van Michael Kok om zich Nederlands Kampioen te noemen. de eerste game won Xander en de voorsprong was genomen. Helaas ging de tweede game naar Michael. De laatste game was alles beslissend. Tot in frame 6 ging het gelijk op beide stonden ze op 102 in frame 6.

Allebei een open allebei een strike, tot in de laatste frame bleef het spannend. Het voordeel lag net bij Michael Kok, als hij een strike zou gooien dan had hij nog maar een paar pins nodig in zijn laatste bal om de wedstrijd te winnen. Dit lukte hem en Xander is daardoor 2e geworden.

Zowel Nico en Xander van harte gefeliciteerd met deze fantastische prestatie. Beide continue in de top meegedaan en dit terwijl de scores steeds op nul beginnen zodat je je voorsprrng van de voorronde niet kan meenemen en dus weer opnieuw moet kwalificeren.

Echt heel goed gedaan en een prestatie waar jullie heel trots op kunnen zijn.