Na een week van sportieve strijd zijn de kampioenschappen achter de rug. Dit jaar hebben we twee nieuwe kampioenen. Bianca Wiekeraad en Xander van Mazijk kunnen zich een jaar lang clubkampioen noemen en mogen gaan strijden tijdens de Dag Der Kampioenen.

Dames All Events

De finale van deze dames heeft een hoop veranderd. Na een voorronde waarbij Cheska ruim voorstond op Bianca/Rianne en Anneke. Moest er nogmaals 6 games worden gegooid en dan is alles mogelijk. Zowel Bianca als Rianne gooide een mooie serie in de finale van respectievelijk 1320 en 1277. Helaas konden Cheska en Anneke het minder goed vinden.

1e is Bianca geworden gevolgd door Rianne op een derde plek is Cheska geeindigd.

Heren All Events

Na de voorronde had Xander een voorsprong van 85 pins met een gemiddelde van 250 tov Nico die 235 had. In de finale werden er een hoop mooie scores neergezet. Een 1418 (236 gem) voor Xander een 1403 (233 gem) voor Jeroen en een 1370 (228 gem) voor Nico. Zijn kwamen daarmee dan ook op het podium terecht. Na 3 jaar is de titel overgenomen van Jeroen door Xander.

Dubbels

De dubbel kampioenen van dit jaar stonden vanaf de eerste dag bovenaan en hebben met een gemiddelde van 227 gem met 91 pins verschil gewonnen. Vincent Middendorp en Dave Wouters. Tweede Gerard Verbraeken en Xander van Mazijk en derde Marcel van der Zee en Nico Thienpondt.

Dames C/D

Katja de Vries heeft gewonnen in deze klasse. De voorsprong van 50 pins na de voorronde heeft ze kunne behouden. Tweede  Daniëlle Vis en 3e Serena Pico.

Heren D

Richard Weel had een mooie voorsprong na de voorronde en heeft deze kunnen behouden en heeft dan ook dik gewonnen in deze klasse met 177 gem. Om de tweede plek werd echt gevochten. Na de voorronde had Frans Tetteroo 2 pins meer dan Ruud Nolte. In de finale wisselde het stuivertje continue en kwam het aan op de allerlaatste bal. Frans had een 7 nodig om op 1 pin te winnen van Ruud en dat lukte hem. Met 1 pin verschil is Frans Tweede en Ruud derde.

Heren C

Een klasse met veel deelnemers, waarvan er ook een aantal helaas geen finale konden spelen. Op wat kleine wijzigingen na is de stand van de voorronde niks veranderd in de finale. Op een eerste plek is geeindigd Marco Walbeek Tweede Bastiaan Hollaardt en derde Dennis van Deventer.

Heren B

Gerard Verbraeken was heer en meester in deze klasse, hij won met een verschil van 130 pins van Thomas de Cock  en op een derde plek is Wim de Vries geeindigd.

Iedereen van harte gefelicteerd met de prestaties.

Voor alle scores en foto’s  

De winnaar van de Bowlingbal Loterij is geworden

Wim van Enkhuijzen