Een nieuw snel format wat sinds september op youtube te volgen is. Elke zondag in september komt er een nieuwe aflevering in totaal dus 5 afleveringen, wie kan zich aan het eind de Meester van het Bowlen noemen.  Een 1 tegen 1 format waarbij directe uitschakeling mogelijk is. Onze Xander van Mazijk  zit als Wereld Kampioen op de troon en moet proberen 5 afleveringen de uitdagers steeds te verslaan en te blijven zitten op de troon, weet hij te winnen van de 2 eerste uitdagers? Lukt het dan gaat hij door naar aflevering 2 en krijgt dan 2 nieuwe uitdagers. De 2 uitdagers spelen eerst tegen elkaar en nemen het dan op tegen de meester op de troon. In deze eerste editie dus Xander.

De puntentelling is iets anders dan het normale format, wat wij kennen.

  • * 5 frames
  • * maximale score is 150
  • * een strike telt direct voor 30 pins
  • * 9/ geeft direct 19
  • * 8/ geeft 18
  • * 6/ geeft 16 en zo verder
  • * 2 games winnen van je tegenstander en je bent door

Onderstaand de eerste aflevering en via onderstaande link kan je je abonneren op het youtube kanaal van de NBF waar alle aflevering op komen te staan.