Uiteraard stond er ook dit weekend weer bowlen op het programma. Dit keer in Rijssen tijdens de Rijssense Poenpalen Race. Een handicap regeling van 80% van 215 zorgde voor een mooie handicap en gecombineerd met een zeer goed te bowlen patroon leverde dat mega scores op.

Namens het Westerpark deden er weer een aantal mee te weten Daniëlle / Shirley / Vincent / Michael / Xander en Dave.

Een super leuk toernooi met heel veel leuke prijzen. Meerdere bowlingballen, vleespakketten, bier, tassen, shirts, inschrijvingen andere toernooien etc etc. Voor allerlei scores de hoogste van elke serie maar ook de laagste en aan de hand van loting nog extra prijzen. Dat alles naast het normale prijzengeld.

De Westerpark groep had besloten lekker de dag ervoor er al heen te gaan en te slapen in een hotel om de hoek. En dan ‘s-ochtends wakker worden met een heel wit bos om je heen. Als dat niet de kerstsfeer is dan weet ik het niet meer. Na het ontbijt op ons gemak naar de bowling en daar moesten we aan de bak, eigenlijk een vrij onmogelijke prestatie moesten we gaan leveren. Omdat we in de laatste serie zaten wisten we dan we met handicap minimaal 230 gemiddeld moesten gaan gooien over 6 games.

De scores waren echt heel hoog dus alles moet dan goed gaan om kans te maken. Alleen Xander en Dave kregen het voor elkaar om dermate hoog te gooien dat ze in de finale zaten. Xander ging daar als 24e in. Althans eigenlijk lag hij er net uit maar doordat er iemand niet kwam mocht hij toch spelen. Geef de WK kampioen nou geen tweede kans want dan gaat hij knallen en hoe. In de halve finale gooide hij games van 247/298/213/247 scratch en klom daarmee naar een mooie 10e plek.

Dave ging als 9e de finale in en gooide 234/193/203/236 en zakte helaas naar een 15e plek.

Xander scratch 239,8 gemiddeld over 10 games
Dave scratch 228,3 gemiddeld over 10 games

Daarna met z’n allen de finale gekeken en de loting afgewacht. Wie weet zat er nog een leuk prijsje in. Dave was de hoogste in zijn serie en won daarmee al een vleespakket. Michael mocht de lootjes trekken en de ene na de andere prijs ging aan ons voorbij tot de laatste prijs want Michael pakte het lootje met Wouters erop dus een mooie bierpakket kwam Dave zijn kant op. Goed gedaan Michael 😉 Dave moest nog even op de foto met zijn vleespakket en toen zei Elco; “o ik heb er een over die verloten we onder de aanwezigen” Dave trek jij maar een lootje. Na ongeveer 10 lootjes gepakt te hebben waar alleen maar mensen op stonden die er niet waren pakte Dave een lootje waar Wouters op stond. Hoe is het mogelijk een tweede vleespakket. Super leuk! Dat wordt lekker smikkelen met de groep. Een super weekend!

Scores Voorronde