Eindstand

Zaterdag 9 februari was het tijd voor de finales. De Heren A en Dames A/B klasse speelden geen klasse finale maar maakte alleen kans voor de All Events finale. De andere klasses moesten wel 3 games gaan strijden, wat ze bij de eerste 6 voorronde games op konden tellen.

De namen stonden netjes in de computers (bedankt Marco) en de score van de voorronde stond er bij. Hierdoor kon iedereen precies zien hoe het ervoor stond, wat het super spannend maakten.

Dames C/D

5 dames mochten in deze klasse finale gooien. De stand voor de finale en erna was precies hetzelfde. Al won Joelle op 3 pins van Sandra voor plek 3. Eline is 2e en Angelique, die ook op de toernooien buiten de deur knalt, wist de titel naar zich toe te trekken.

Heren D

In deze klasse speelden 3 mannen voor de verdeling op het podium. Youp en Ivo , doen dit jaar voor het eerst mee, en zijn aan elkaar gewaagd. Na de voorronde zat er maar 5 pins tussen. Frans had een mooie voorsprong van 49 pins. In de finale liep het even wat stroef maar met een mooie laatste game van 193 wist Frans deze klasse te winnen. Youp haalde Ivo in en werd 2e.

Heren C

De heren C is een grote klasse en dus ook veel finalisten, maarliefst 7 spelers konden finale gooien. Het verschil, voor de finale, tussen nummer 7 en nummer 1 was maar 61 pins. Alles was dus mogelijk. Zowel Kevin als Richard kwamen goed uit de startblokken, met beide 2 games van 190, en klommen naar de bovenste plekken. In de laatste game liep het wat minder, maar deze heren wisten plek 1 Kevin en plek 2 Richard te pakken. De derde plek werd door een super game van 219 in game 3 gepakt door Giovanni, ook een nieuwe speler die nog niet zo lang bowlt.

Heren B

3 heren speelden hier de finale. Roel, Leo en Marco, ook een hele spannende klasse met maar 57 pins verschil tussen nummer 3 Leo en nummer 1 Marco. Tijdens de finale wisselde de 1e plek even naar Roel maar door een mega afsluitende game van 234 wist Marco de winst naar zich toe te trekken.

Dames A/B

Zoals gezegd geen klasse finale voor deze dames dus de eindstand van de voorronde was meteen de uitslag. Cheska wint deze klasse met daarachter Rianne en als derde Erika. Ook een nieuwe speelster sinds dit seizoen.

Heren A

Ook bij deze heren was de eindstand meteen bekend na de voorronde. Mike wist deze klasse te winnen. Fedor als 2e en Edwin pakte de 3e plek.

Dubbels

Ook de dubbels waren meteen na de voorronde bekend. Fedor en Mike wonnen deze mooie titel door samen een hele dikke serie neer te zetten van 215 gemiddeld. Als 2e Jeroen en Edwin met 199 gemiddeld en als 3e Xander en Gerard met 198 gemiddeld.

All Events Dames

De beste 8 heren en beste 4 dames moesten gaan strijden om de titel van Clubkampioen 2018-2019. Na de 6 games voorronde kwamen daar nog eens 6 games finale bij. Het totaal over 12 games bepaalde het podium.

Bij de dames liep Cheska vrij snel uit, door te startten met een game van 231. De voorspong van de voorronde werd meteen uitgebouwd met 41 pins op Rianne.  Met een serie van 1233 tegenover 1063 van Rianne was Cheska dan ook te sterk en won met overtuiging de All Events en mag zich een jaar lang Clubkampioen noemen.

Om plek 3 werd enorm gestreden door Erika en Danielle. Steeds wisselde ze van plek . Uiteindelijk wist Erika met 2 pins te winnen van Danielle.

All Events Heren

Bij de heren hebben we een finale gezien waarvoor je het eigenlijk allemaal doet. Het verschil na de voorronde tussen nummer 8 en nummer 1 was net geen 100 pins dus dan weet je van te voren dat er van alles mogelijk is. Het patroon en de banen zijn ook uitdagend, even moeite hebben kan meteen resulteren in een lage game.

Pas in de allerlaatste frames werd de top 3 bepaald. Fedor en Mike hielden het heel lang vol maar moesten toch aan het eind hun meerdere kennen in Edwin, Xander en Robert. Deze 3 heren wisten een 1300 serie neer te zetten in de finale. Terwijl Mike dat als enige in de voorronde voor elkaar kreeg.

Edwin wist de titel naar zich toe te trekken met een serie van 1328 en 3 laatste games van 221/245/224. Totaal een gemiddelde van 214. Op de tweede plek Xander die het zichtbaar zwaar had in de finale maar toch een mooie serie van 1301 gooiden. Op de derde plek Robert , die de hele tijd rond de 5e plek bungelde, maar steeds dichterbij kwam. Met zijn laatste 2 games van 235 gemiddeld sprong hij naar de 3e plek.

Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

De einstand:

Eindstand All Events

 

Eindstand Per Klasse

 

Eindstand Dubbels