Afgelopen weekend werd in Nieuwegein het Nederlands Kampioenschap A klasse gehouden. Uiteraard deden er een aantal van onze toppers mee aan dit evenement. Bij de dames deden Cheska / Bianca en Rianne mee en wisten helaas de tweede ronde niet te bereiken. Bianca kwam het dichtste bij namelijk 13e terwijl er 12 door gingen en kwam 5 pins te kort.

Bij de heren deden er meer mee namelijk Xander/Dave/Vincent/Jeroen/Michael en Niels. Van deze heren behaalde Xander en Niels de tweede ronde. Xander was zelfs als eerste geplaatst. Op zondag moesten dan ook 6 games gespeeld worden die bij de 8 games voorronde werden opgeteld en alleen de Top 4 ging spelen voor de medailles. Voor Xander en Niels was het een zware ochtend. Het scoren op het moeilijkere patroon was lastig. Niels eindigden op de 18e plek en Xander behaalde net de Top 4, als 4e namelijk.

In de finale speelt nummer 4 tegen 1 en 3 tegen 2 en de twee winnaars gaan spelen om de titel. Xander moest tegen Elco Gorter. Met games van 209 en 257 wist Xander in twee games te winnen van Elco en stond in de finale. In de Finale moest hij tegen Jord van Weeren. Het was een spannend strijd waarbij duidelijk was dat beide heren het lastig hadden. De eerste ging naar Jord en de tweede game naar Xander er moest een beslissende game gespeeld worden. Tot frame 5 ging het gelijk op, echter wist Jord het juiste shot te pakken en strikten een hele reeks en won daarmee het NK A.

Xander op een super goede 2e plaats.

Gefeliciteerd

Eindstand 2019