De Top 3 van een geslaagde avond!

Eindstand

Na 2 jaar was het eindelijk weer zo ver. We konden een toernooitje organiseren. Dit keer het 9-strike toernooi. Blij zijn als er 1 blijft staan ipv ergernis als weer de 10- pin er staat, altijd leuk!

Met 22 deelnemers begonnen we met 3 games voorronde. Daarna allemaal een finale ronde knock out. Heel simpel van je tegenstander winnen in 1 game.

11 winnaars door en de hoogste verliezer om het aantal spelers op 12 te krijgen. Daarna met de laatste 6 wederom een knockout en van de 3 winnaars bepaalde de hoogte van de game de top 3.

Volgens mij is het de eerste keer dat er geen 300 is gegooid tijdens het toernooi, Dave kwam het dichtste bij met een 296. Na de voorronde stond Jerry bovenaan met een gemiddelde van 270. Tweede Dick Verweij me 263 gemiddeld.

In de knock out weet je dat alles kan gebeuren, hoe hoog je game ook is, als je niet wint ga je niet door. De meeste spanning zat toch wel bij Ruud Nolte en Frans Tetteroo de allerlaatste bal was beslissend. Frans won op 1 pin van Ruud (Iets met een Deja-Vu begreep ik ) Niet getreurd Ruud over 3 weken spelen we de clubkampioenschappen dus alle kans.

In de Top 12 hadden we ook mooie potten zo won Dick met 298 tegen 288 van Nico de Jong en Xander met 267 tegen 253 van Vincent.

Uiteindelijk hadden we 6 spelers in de laatste ronde, doel was winnen van je tegenstander en van de 3 winnaars bepaalde de hoogte van de game de uitslag. Het was heel erg spannend en lag heel dicht bij elkaar. Dick was als eerste klaar en had een game van 276 en won van Xander. Dave en Jerry waren nog in de race dave eindigde op 272 en werd verslagen door Jerry met 284 (strikte hem perfect uit voor de winst van de avond)

Een hoop blije gezichten, netjes voor 22:00 uur klaar. Ik ben helemaal tevreden. De winnaars een mooie prijs, laten we hopen dat dit soort avonden vaker komen.

De inschrijvingen voor de clubkampioenschappen kan vanaf morgen laten we met z’n allen kijken of we daar ook een leuk event van kunnen maken. We spelen de voorronde op dinsdag 22 maart en de finale ronde op dinsdag 29 maart dus 2 x gewoon op de league avond.