UPDATE Seizoen 2021-2022 gaan de kampioenschappen niet door!

Elk seizoen organiseren wij de verenigingskampioenschappen. Hierbij worden 6 games dubbel gegooid in verschillende klasses. Per klasse hebben wij een finale en sportprijzen. Daarnaast een All Events Finale om de Verenigingskampioen Dames en Heren te bepalen, welke namens de vereniging worden afgevaardigd naar de Dag Der Kampioenen.

Twijfel niet en doe mee aan dit mooie kampioenschap.

De kampioenen van 2019-2020 zijn: Bianca Wiekeraad en Xander van Mazijk

Flyer

Onderstaand de Flyer voor het seizoen 2021-2022.

Schrijf je hieronder in!

Inschijvingen

Totaal Per klasse

Heren A = (190 gemiddeld op bowlingpas)
Heren B = (175 t/n 189,99 gem op bowlingpas)
Heren C = (160 t/m 174,99 gem op bowlingpas)
Heren D = (<159,99 gem op bowlingpas)

Dames A = (>175 gem op bowlingpas)
Dames B = (160 t/m 174,99 gem op bowlingpas)
Dames C = (145 t/m 159,99 gem op bowlingpas)
Dames D = (<144,99 gem op bowlingpas)

Update 23 februari 2022

Heren A

Xander van Mazijk  / Jeffrey van Enkhuijzen (serie 2)
Dave Wouters / Vincent Middendorp (serie 2)
Ruud Groenewegen/ Frans Tetteroo (serie 2)

Kampioenen 2019-2020

Afgelopen week hebben we de kampioenschappen gespeeld. Iedere klasse was weer goed vertegenwoordigd  en de strijdt was te merken. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de voorrondes gespeeld. Na de voorronde van 6 games was voor een aantal klasses de eindstand meteen bekend, gezien zij geen Klasse finale gooiden.

De heren A / Dames A en de dubbels hadden direct een einstand.

Bij de heren a won Jeffrey met een serie van 1395 (232 gem) gevolgd door Xander met 1359 en als derde Niels met 1341. Bij de dames A won Bianca met een serie van 1255 gevolgd door Cheska 1169 en als derde Daniëlle 1051

De dubbels werd dit jaar gewonnen door Niels en Dave met 2663 (220 gem) vlak daarachter met 2650 Jeffrey en Bianca en als derde met 2641 Xander en Dennis.

Bij de andere klasses werd op zaterdag, door de finalisten,  nog 3 games gegooid. Hierdoor werden er totaal 9 games gegooid voor de bepaling van het podium.

Dames C/D

In deze klasse hadden we 5 finalisten. Conchita won deze klasses met een gemiddelde van 170 . Als tweede Dorinda met een gemiddelde van 159 en als derde Selina met 147 gemiddeld.

Dames B

Van de 4 dames die meededen wist Angelique te winnen met een gemiddelde van 166. Als tweede Erika met een gemiddelde van 162 en op de derde plek Shirley met een gemiddelde van 150.

Heren D

4 mannen streden in deze klasse. 3 mochten finale gooien. Chiel stond 130 pins voor op Patrick en Chiel. Maar in die finale gingen Patrick en Harry meteen in de aanval voor de eerste positie. Met games van 209 voor Patrick(record) en 197 voor Harry liepen ze beide ruim 50 pins in op Chiel. Harry wist de lijn vast te houden en kwam op 30 pins van Chiel, uiteindelijk op plek 2. Patrick werd derde en Chiel wist deze klasse te winnen.

Heren C

Dit is de klasse waar we heel veel bowlers in hebben. Maarliefst 11 deelnemers die moesten vechten voor 8 finale plekken. Na de voorronde stonden de nummer 1-3 heel dicht bij elkaar Giovanni / Nico en Ruben stonden maar 9 pins van elkaar. Naar de nummer 4 was het een gat van 80 pins.

De Finale serie zou dus duidelijk gaan bepalen wie de klasse zou gaan winnen. Nico ging meteen zo hard van start dat het gat met Giovanni en ruben meteen 80 pins was. Nico gooide namelijk een 236 game. Ook de andere twee games gooide nico goed. Een totaal van 636 (212 gem) in de finale zorgden dan ook voor een zeer verdiende 1e plek. Giovanni als tweede en Ruben als derde.

Heren B

8 spelers waarvan er 5 naar de finale gingen. In deze klasse stonden ze eigenlijk allemaal dicht bij elkaar het verschil tussen nummer 5 en 1 was maar 44 pins. Dus alles was mogelijk.

Ook hier knalde 1 persoon meteen uit de start blokken. De ene na de ander strike werd genoteerd met een game van 268 sloeg Eelco dan ook meteen een gat met de rest. Een mooie 214 erachteraan zorgde voor nog meer zekerheid. Hij maakte het nog even spannend door de laatste game een slechte game te gooien maar met 63 pins verschil won Eelco deze klasse. Leo werd tweede en Ruud derde. Tussen hun zat maar 6 pins.

Dames All Events

Voor de bepaling van de kampioen van 2019-2020 speelden de beste 8 heren en de beste 4 dames tegen elkaar. In de finale moesten wederom 6 games gegooid worden die samen met de voorronde dus zorgden voor een totaal van 12 games.

Bij de dames begon Bianca met een voorsprong van 86 pins op Cheska aan de finale. Daniëlle en Angelique stonden beide 200 pins achter op Bianca en gingen dus samen strijden om de 3e plek.

Dat Bianca en Cheska beide voor de winst gingen bleek meteen. Bianca gooide 266 en Cheska 235. De games daarna bleven ze nagenoeg bij elkaar en met een serie van 1233 voor Bianca en een serie van 1256 van Cheska bleef de stand dus ongewijzigd tussen deze dames en won Bianca de all event. Zij is de nieuwe verenigingskampioen voor dit seizoen.

De strijdt voor de 3e plek was ook goed te merken. De eerste 3 games waren Daniëlle en Angelique aan elkaar gewaagd. Echter wist Daniëlle in de laatste 3e games een gat te slaan en pakte de derde plek.

Heren All Events

Bij de heren had Jeffrey een voorsprong van 34 pins op Xander. Xander op plek 5 (Dave) was ook maar 30 pins dus ook in deze klasse was alles mogelijk. Diegene die de beste serie gooit wint de all events.

De strijdt was duidelijk voelbaar en alle mannen hadden er veel zin in. Echter kunnen we heel kort zijn en was Xander deze dag verreweg de beste met een serie van 1444 (240 gem) werd hij met ruim 140 pins 1e en is hij de kampioen van dit seizoen.

Om de tweede plek was het tot de laatste game spannend. Jeroen kwam van plek 6 en gooide een goede serie van 1352. Voor de laatste game was hij Jeffrey op 1 pin genaderd. De laatste game was bepalend voor de 2e plek. Deze wist Jeffrey te winnen en werd 2e gevolg door Jeroen op plek 3.

Alle bowlers van harte gefeliciteerd met de prestaties.

Iedereen bedankt voor de deelname en tot het volgende toernooi in april.