De stedenontmoeting heeft dit jaar een ander format ivm het teruglopen van het aantal teams. Alles wordt gespeeld in een weekend en dat zal plaatsvinden op 23/24 februari 2019 in Warmond.

Zaterdag 28 maart 2020 spelen we de voorronde
Zondag 29 maart 2020 spelen we eventueel de finale

Welke spelers?

Dit jaar maakt ieder lid van de vereniging kans om mee te doen met dit geweldige evenement. Als bestuur hebben wij een aantal selectiecriteria opgesteld.

  1. Leden spelen ook buiten de deur dus in de Nationale League of toernooien.
  2. Leden dienen spelen, bij voorkeur, een huisleague op de maandag/dinsdag of woensdag
  3. Leden dienen zichzelf voor  31 januari 2020 op te geven via de website (onderstaand)

Nadat de aanmeldingen binnen zijn gekomen zal het bestuur een vrouwen en een mannenteam samenstellen waarmee wij dit jaar de strijd willen aangaan met de andere verenigingen.

Mocht je meer informatie willen hebben, dan kunnen jullie terecht bij Dave Wouters. Hij zal de organisatie van de teams en het event op zich nemen.

Twijfel niet en meld je aan voor dit leuke evenement.

Schrijf je hier!

Voorgaande seizoenen:

 

 

Seizoen 2018-2019

Wat een fantastisch weekend. De eerste lekkere voorjaarszon en een van de leukste toernooien van het jaar, de stedenontmoeting.

Strijden, als team van 5 dames en 5 heren, voor de titel 2018/2019. Een toernooi waar de sfeer de boventoon voert en je op eigenlijk alle banen strijdt voelt en enthousiasme. Je moet het met z'n allen doen en kan individueel een steentje bijdrage door een goede score neer te zetten, maar in mijn ogen is de instelling minstens net zo belangrijk. Positief blijven, je teammaten steunen, niet naar de missers of fouten kijken, enthousiast terugkomen na een strike of een spare en gezamenlijk proberen het verschil te maken. Ook zeker niet te vergeten de reserves die onderdeel zijn van het team en zich mengen tussen de spelers van dat moment en niet jaloers zijn dat ze niet spelen maar juist het team steunen en aanmoedigen.

Het klinkt allemaal heel makkelijk maar om de juiste balans te vinden, moet iedereen de juiste instelling hebben.

Zaterdag 23 februari om 10:00 uur moesten wij de voorronde spelen. Om zo een plekje bij de beste 8 te vergaren voor de finale op zondagmiddag. Je weet geen scores, je weet niet wat men gaat gooien en wat genoeg zal zijn. Dus gewoon het maximale eruit halen. Het ging zeker niet makkelijk, en er werden genoeg missers en mindere games gegooid maar vanaf het eerste moment stonden we eerste in onze serie van 6 teams. Met een game van dames 862 en heren 1015. De game erna was een perfecte namelijk 973 dames en 1039 heren en de voorsprong was 300 pins op team 2 in onze serie. Ook de laatste 2 games waren prima en met een mooi teamgemiddelde van 189, was het afwachten wat de andere teams zouden doen op zondag. Eigenlijk wisten we  zeker dat we wel finale zouden gaan halen.

Zondag iedereen lekker genoten van de zon en rustig afgewacht wat de eerste scores zouden zijn. Zag er prima uit dus rond 14:00 uur vertrok iedereen weer richting Warmond. Om 15:30 uur moesten we de finale gaan starten van 3 games. Anders dan vorig jaar begon de stand weer op 0. Dat vonden wij een positief punt gezien wij als 5e de finale in gingen. Tevens wisten wij dat de andere teams in de ochtend al 4 slopende games hadden gegooid en sommige al vanaf 6:00 uur op waren. Zou wel eens in ons voordeel kunnen zijn.

Met een eerste team game van dames 907 en heren 1072 kwamen we meteen lekker uit de startblokken. Vlak daarna werd duidelijk dat we 2e stonden na de eerste game. Een heerlijke oppepper want je weet dat je mee doet voor het podium. Game 2 dames 873 en heren 1044 wederom helemaal geen slechte game. We stonden nog steeds 2e met ongeveer 50 pins voor op nummer 3 en 150 pins achter op nummer 1. Dan weet je dat als je de laatste game echt kan knallen je kans maakt op de titel en als je een goede game zet je een 2e plek gaat pakken.

Cheska gooide een heerlijke game van 276.  Met totaal een teamgame van 910 bij de dames en 1062 bij de heren, pakte we de 2e plek Nederland. Een prestatie die wij nog nooit als Westerpark hebben behaald. Na de mooie 4e plek van vorig jaar echt een geweldige teamprestatie.

Historie:

2016 : 8e
2017: 7e
2018: 4e
2019: 2e

Na een prijsuitreiking waarbij wij vooral heel nadrukkelijk aanwezig waren nog heerlijk een hapje gegeten.

Ik kan alleen maar trots zijn.

Dave

Scores Spelers Westerpark

Scores NBF

Seizoen 2016-2017

Kampioen Regio Zuid Holland Noord!!

Afgelopen weekend was het zover. De voorronde van de stedenontmoeting Regio Zuid Holland Noord, de nummer 1 plaatst zich voor de halve finale die op 11 maart gespeeld wordt.

Woensdag 18 januari met het hele team een avond getraind in het Westerpark, ballen afstemmen, de juiste lijnen spelen en vooral wennen aan een 5 mans formatie. In alle andere competities wordt dit niet meer gespeeld, en het blijft even wennen voor de meesten.

Op zaterdag mochten wij samen met het team van Bowling Dekker spelen in het Westerpark. 4 games met 5 heren en 5 dames. Gelijk vanaf de start ging het perfect en de ene na de andere strike liet zich noteren. De eerste game namen we meteen een voorsporng van 100 pins op Dekker. De tweede game liep nog beter en de voorsprong werd vergroot naar 200 pins.

Na twee games was het wisselen van banen en zowel Dekker als wij hadden daar wat meer moeite mee. Lagere games maar de voorsprong werd meer. Uiteindelijk wonnen we van Dekker met 210 pins. Een teamgemiddelde van 200,88 pins.

Op zondag moest er nog 1 team spelen uit onze regio te ween Ockenburg. Als nel werd duidelijk dat ze de scores niet haalden en we dus officieel Kampioen zijn in onze Regio Zuid Holland Noord.  Wat een geweldige prestatie! Een behorlijke delegatie van osn team was zondag gekomen om de beker in ontvangst te nemen en het te vieren met ene lekker glas champagne!

Op naar 11 maart!

Eindstand

Onze Toppers!

Stede