Afgelopen weekend werden de Nederlandse Kampioenschappen B/C/D klasse gehouden in Leiderdorp. Van onze vereniging deden daar uiteraard een aantal fanatieke spelers aan mee. Zeker niet zonder succes.

Dames C

In deze klasse kwamen 3 dames uit te weten Danielle / Eline en Angelique.

Dubbels

Daniëlle en Eline kwamen ook als dubbel uit in deze klasse. Na de voorronde stonden zij op een eerste plek en mochten dan ook in de halve finale het opnemen tegen de nummer 4. Deze halve finale werd gespeeld als “Baker Format” de ene speler speelt de eerste frame en de ander frame 2. Oftewel allebei gooi je 5 frames. Met een game van 155 tegen 130 wonnen zij en mochten het op gaan nemen tegen de winnaar van de andere halve finale.

Het zilver was dus al binnen en nog maar een game te gaan om het goud te pakken.

Dat ze deze kans met beide handen aangrepen was wel duidelijk de ene strike naar de ander lieten zich noteren en met een super game van 213 tegen 161 pakten ze het goud. NEDERLANDS KAMPIOEN DUBBEL C KLASSE !!!!  Wat een geweldige prestatie.

Singles

Daniëlle gooide een hele mooie serie van 170 gemiddeld met een laatste game van 210. Zij pakte dan ook meteen de eerste plek in de voorronde. Eline 160 gemiddeld en bij Angelique liep het wat minder 148 gemiddeld.

Daniëlle ging als enige door naar de halve finale. Op zondagmorgen moest zij maarliefst6 games gooien om te bepalen wie er als 1-2 of 3 naar de finale ging. Dat de ochtend Daniëlle goed ligt was wel duidelijk, ze ging als een racket uit de startblokken met games van 224 en 202. Na 12 games kwam ze op een totaal gemiddelde van 171.50 en stond daarmee op positie 2 voor de finale.

In de finale moest nummer 3 een game gooien tegen nummer 2 en de winnaar ging spelen om de titel tegen nummer 1. Het bleef tot de laatste frame spannend maar helaas verloor Daniëlle met een game van 181 tegen 186 en pakte daarme een prachtige 3e plek. Voor het eerst meedoen met een Nederlands Kampioenschap en dan eerst de dubbel titel pakken en daarna ook nog eens een bronse plak is fantastisch. Super gedaan.

Heren C

Bij de heren C deden mee Bill Obispo en Henk van Kuijen

Bill wist een hele mooie serie van 194,33 gemiddeld neer te zetten en kwam daarmee op een 6e plek. In de halve finale liep het iets minder en met een score van in totaal 181 gemiddeld kwam Bill op een uitenidelijke 15e plek.

Henk gooide een serie van 152 gemiddeld en haalde de halve finale niet.