Het paasweekend zit er weer op en uiteraard is er weer volop gebowld dit weekend. Afgelopen week stond voor Angelique/Bill/Bianca/Xander/Vincent/Alex en Dave in het teken van een klassentoernooi. Een toernooi waarbij je in je eigen klasse speelt en je 7 games voorronde speelt en de laagste game valt af. Dus je score over de 6 beste games telt. Ook voor Louis was het het toernooi gezien hij het organiseert in Leiderdorp.

Doordeweeks zijn de voorrondes gespeeld en afgelopen zaterdag was de finale dag. Alleen Alex (2e met 244 gem) en Dave (10e met 225 gem) wisten een plekje te bemachtigen in de halve finale. Alex gooide in zijn laatste game van de voorronde ook een prachtige 300 game. Waarmee hij even mooi 250 € extra verdiende. Super gedaan Alex, nummer 11, heb ik me laten vertellen.

De halve finale ging over nog eens 4 games wat een totaal maakte van 10 games. Het doel was de Top 6 halen om zo in aanmerking te komen voor de Steplader Finale. Alex gooide een persoonlijk record van 1048 (262 gem) en nam daarmee plek 1 in beslag. Dave gooide een mooie 228 gem en klom daarmee naar plek 8, maar kwam helaas 15 pins te kort voor de Top 6.

Gezien Alex op plek 1 stond was hij verzekerd van een 1e of 2e plek. Hij moest het opnemen tegem Mark Jacobs welke ook al het hele toernooi zeer hoog stond te bowlen. In de finale liep het iets minder voor Alex en hij moest de winst afstaan aan Mark. Uiteraard een zeer goede prestatie van Alex een prachtige 2e plek.

Scores Klassentoernooi

Op naar het 9-strike toernooi Dinsdag in eiegn huis.