Wat een fantastisch weekend. De eerste lekkere voorjaarszon en een van de leukste toernooien van het jaar, de stedenontmoeting.

Strijden als team, van 5 dames en 5 heren, voor de titel 2018/2019. Een toernooi waar de sfeer de boventoon voert en je op eigenlijk alle banen strijdt voelt en enthousiasme. Je moet het met z’n allen doen en kan individueel een steentje bijdrage, door een goede score neer te zetten, maar in mijn ogen is de instelling minstens net zo belangrijk. Positief blijven, je teammaten steunen, niet naar de missers of fouten kijken, enthousiast terugkomen na een strike of een spare en gezamenlijk proberen het verschil te maken. Ook zeker niet te vergeten zijn de reserves, die onderdeel zijn van het team, zich mengen tussen de spelers van dat moment, niet jaloers zijn dat ze niet spelen, maar juist het team steunen en aanmoedigen.

Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar om de juiste balans te vinden moet iedereen de juiste instelling hebben.

Zaterdag 23 februari om 10:00 uur moesten wij de voorronde spelen. Om zo een plekje bij de beste 8 te vergaren voor de finale op zondagmiddag. Je weet geen scores, je weet niet wat men gaat gooien en wat genoeg zal zijn. Hoe het patroon reageert etc. Dus gewoon het maximale eruit halen. Het ging zeker niet makkelijk. Werden genoeg missers en mindere games gegooid, maar vanaf het eerste moment stonden we er als team. Met een game van dames 862 en heren 1015 pakte we meteen de eerste plaats in onze serie. De game erna was een perfecte namelijk 973 dames en 1039 heren en de voorsprong werd hiermee vergroot naar 300 pins op team 2. Ook de laatste 2 games waren prima en met een mooi teamgemiddelde van 189 was het afwachten wat de andere teams zouden doen op zondag. Eigenlijk wisten we  zeker dat we wel finale zouden gaan halen.

Zondag iedereen lekker genoten van de zon en rustig afgewacht wat de eerste scores zouden zijn. Zag er prima uit dus rond 14:00 uur vertrok iedereen weer richting Warmond. Om 15:30 uur moesten we de finale gaan gooien van 3 games. Anders dan vorig jaar begon de stand weer op 0. Dat vonden wij een positief punt, gezien wij als 5e de finale in gingen. Tevens wisten wij dat de andere teams in de ochtend al 4 slopende games hadden gegooid en sommige al vanaf 6:00 uur op waren. Zou wel eens in ons voordeel kunnen zijn.

Met een eerste team game van dames 907 en heren 1072 kwamen we meteen lekker uit de startblokken. Vlak daarna werd duidelijk dat we 2e stonden na de eerste game. Een heerlijke oppepper want je weet dat je mee doet voor het podium. Game 2 dames 873 en heren 1044 wederom helemaal geen slechte game. We stonden nog steeds 2e met ongeveer 50 pins voor op nummer 3 en 150 pins achter op nummer 1. Dan weet je dat als je de laatste game echt kan knallen je kans maakt op de titel en als je een goede game zet je een 2e plek gaat pakken.

Cheska gooide een heerlijke game van 276.  Met totaal een teamgame van 910 bij de dames en 1062 bij de heren, pakte we de 2e plek Nederland. Een prestatie die wij nog nooit als Westerpark hebben behaald. Na de mooie 4e plek van vorig jaar echt een geweldige teamprestatie.

Historie:

2016 : 8e
2017: 7e
2018: 4e
2019: 2e

Na een prijsuitreiking waarbij wij vooral heel nadrukkelijk aanwezig waren nog heerlijk een hapje gegeten.

Ik kan alleen maar trots zijn.

Dave

Scores Spelers Westerpark Scores