De trials zijn geweest en Alex de Vries heeft zich bij de beste 6 weten te spelen en wel als eerste. Hierdoor heeft hij een plek verdient in de groep van maximaal 9 spelers die zich gaan voorbereiden op het EMC 2016 in Brussel. Deze groep gaar een trainingstraject in en uiteindelijk zullen we 6 mannen gaan spelen in Brussel.

Xander heeft de top 6 helaas niet gehaald. Echter kunnen er nog steeds mannen gekozen worden voor het team, dus wellicht valt de keuze op Xander.

Eindstand Trials

BIBOP Hilversum

Afgelopen week werd er ook weer een C-toernooi gespeeld in Hilversum (BIBOB) en daar deden een aantal van onze leden mee. Te weten Angelique,Bill, Daniel, Shirley en Dave. Alleen Shirley wist zich te plaatsen voor de finale in Klasse 2. Met een serie van 824 (164,8 gem) scratch en een 1099 (219,8 gem) met handicap plaatsten zij zich, als 15e, voor de finale.

Na een zeer ontspannen weekendje weg, gingen we op zondagmiddag richting Hilversum, om om 19:30 uur te gaan beginnen aan 3 games finale. Met 62 pins achterstand op de nummer 1, weet je dat alles mogelijk is. Al is 3 games natuurlijk niet heel veel. Nu hadden wij (shirley en Dave) dit niet echt door en gingen gewoon lekker bowlen, althans shirley, ik kon alleen aanwijzigen geven 😉

De start was fantastisch een volledig dichte game was het resultaat en een mooie 203 scratch met handicap 258. De tweede game liep iets moeilijker met 3 splits waarvan er een werd afgegooid. Toch een mooie 170 op het bord en dus 225 met handicap. Tijdens de laatste game merkte ik dat er op de baan naast me wel heel erg aandachtig naar Shirley werd gekeken. Dus ik vroeg of ze wisten wat de stand was.

Volmondig “ja” kreeg ik te horen en uiteraard wilde ik dat meteen ook even weten. Shirley lag dermate goed op koers dat het wel eens podium kon worden. Ok dacht ik, dat zou wel heel vet zijn. Ik wist dat ze goed aan het bowlen was maar dat het zo goed ging had ik even gemist. Nu liep de 3e game ook hartstikke goed de ene na de ander spare werd gegooid. We deden nog even een kleine aanpassing en er werd een dubbel gegooid. Vervolgens in de laatste frame nog een dubbel wat resulteerde in een 191 game scratch en 246 met handicap. Met een gemiddelde van 188 scratch in de finale en dus 243 met handicap.

Kwam Shirley op een serie van 1388 (173,50 gem) en met handicap 228,5 gemiddeld.

Hiermee is zij 2e geworden op het toernooi, echt een geweldige prestatie van plek 15 naar plek 2 in 3 games. Wat een heerlijke afsluiter van het heerlijke weekend.

Standen Bibob

IMG_4012